Over ons

Historie

30 maart 2003, om precies te zijn, zag stichting Oekroe het levenslicht. Opgericht door initiatiefnemer en zittend voorzitter Jaap de Mooij. Door zijn jarenlange inspanning en groeiende liefde voor Oost-Europa, liep hij al een geruime tijd met het idee iets te doen met jongeren uit Nederland voor jongeren in Oost-Europa. Door zijn vele bezoeken in zowel Oekraïne als Roemenië, schoot de naam ‘Oekroe’ hem te binnen.

Naast initiatiefnemer en voorzitter Jaap de Mooij, zijn drie andere toegewijde personen middels een bestuurlijke functie verbonden aan de stichting. Naast de bestuursleden zijn veel andere vrijwilligers voor stichting Oekroe actief, zowel in Nederland als in Oekraïne. Met elkaar zorgen ze jaarlijks voor heel wat stralende gezichtjes, allemaal pareltjes in God’s hand.

Het doel van de Stichting Oekroe is het tot stand brengen, bevorderen en onderhouden van contacten tussen Nederlandse jongeren en jongeren in Oost-Europa. Dit doel wordt onder andere bereikt door het organiseren van kinder- en jeugdkampen, werkvakanties en dergelijke. Het belangrijkste facet daarbij is het vertellen en uitdragen van het Evangelie.

We willen ons doel bereiken, door jongeren en ouderen warm proberen te krijgen voor de jeugd daar. Deelnemers geven door mee te gaan een teken van hoop af aan de jongeren daar. Ook als u niet met ons meegaat kunt u ons, en zo de mensen daar in Oost Europa, heel goed steunen. Door uw gebed en zo mogelijk financieel. De kinderen die meegaan op kamp, hebben heel verschillende achtergronden. Oekraïens, Hongaars of zigeuner. Dat geldt ook voor de Nederlandse leiding. Wat ons bindt is de bijbel en de liefde voor kinderen.

Bestuur

  • Jaap de Mooij, Voorzitter & Penningmeester
  • Ton den Butter, Secretaris
  • Jos Verduijn, Bouwkundige
  • Albert van Egmond, Algemeen
  • Arie Vletter, Algemeen