Bericht van Corine

Afgelopen weekend was ik in Ternopil. Zaterdags om 17 uur was ik er en ’s maandagsochtends weer weggegaan.

Vitalik vertelde dat de kinderclub van 8-12 jaar door 30 kids worden bezocht, de club van 13-15 jaar door 15 kids en op zaterdagavond de tienerclub door ongeveer 10-15 tieners. Mooie aantallen dus. Ze komen al bij elkaar in het nieuwe kerkgebouw wat ze aangekocht hebben. Hier zijn ze dagelijks bezig met opknappen. Maar de clubs worden al gehouden. Ze hebben veel aanloop van mensen uit de buurt. Ouders komen kijken en willen weten waar hun kinderen uithangen. Op deze manier is er ook contact met ouders die alleen maar positief zijn. Veel kids komen uit eenouder gezinnen en hebben het thuis niet goed. De meesten die de clubs bezoeken zijn kids die via de kampen Vitalik en de kerk hebben leren kennen. De anderen komen uit de buurt.

Maks (van het afkickcentrum die jarig was tijdens het kamp) zit inmiddels in de laatste fase van zijn afkickperiode, zelfstandig begeleid wonen. Dit gaat erg goed. Hij kwam erg enthousiast naar me toe tijdens de dienst en vroeg of ik uitdrukkelijk de groeten wilde doen aan Alex! Nou, bij deze dus. Met Dima (een van die jongens die onverwacht op kamp kwamen als leiding en net tot geloof waren gekomen) gaat het ook goed. Hij helpt nog steeds mee met de renovatie in de kerk, maar heeft het moeilijk. Zijn moeder is namelijk ook drugsverslaafd. Hij doet mee als leider van de tienerclub. Igor moet af en toe goed terecht gewezen worden en heropgevoed, maar draait ook nog steeds mee.

Kortom, mooie verhalen en ik zie echt dat de kampen hier een goed instrument zijn geweest om het kinder- en tienerwerk een boost te geven.