Christine maakt dit jaar hele leuke Coekel-bags! Dit zijn zelfontworpen katoenen tasjes. Deze tasjes zijn heel handig voor uw boodschappen, maar u kunt er ook voor kiezen om een gevuld tasje cadeau te doen aan een kansarmkind in Oekraïne.

De meeste kinderen komen namelijk met een tas naar het kamp, met hierin één extra setje kleding en wat toiletspulletjes. Om deze reden nemen wij ook altijd heel wat spulletjes mee die we kunnen uitdelen en/ of ‘verkopen’ op de zogenoemde markt.

Gedurende het kamp kunnen de kinderen o.a. punten verdienen voor gewenst gedrag of het winnen van spellen. Deze verdiende punten kunnen de kinderen aan het einde van het kamp uitgeven op de markt. Alle kinderen krijgen dan een plastic tasje met hierin sowieso een knuffel. Voor de rest mogen ze het tasje aanvullen met spulletjes die ze zelf graag willen hebben of die ze thuis hard nodig hebben. Net zo lang tot al hun verdiende punten op zijn. Uiteraard zorgt de leiding ervoor dat elk kind ongeveer hetzelfde aantal punten aan spulletjes kan uitgeven.

Het verzamelen van voldoende spulletjes (voor zo’n 180 kinderen) is een hele uitdaging. Dus heeft u nog speelgoed in de kast staan wat niet meer wordt gebruikt of heeft u nog school- en/ of toiletspullen die u kunt missen? Stop het in een Coekel-bag en geef het mee aan Stichting Oekroe! De spulletjes die u meegeeft zullen wij uitstallen op de markt, zodat elk kind zijn/ haar eigen Coekel-bag (i.p.v. een plastic tasje) kan vullen met spullen de hij/ zij graag wilt of nodig heeft.

Voor een Coekel-bag vraagt Christine €7,50.-, de prijs voor het cadeau doen van een Coekel-bag aan een kansarm kind evenals de Coekel-bag zelf houden is gelijk. Wilt u de Coekel-bag zelf houden, maar heeft u nog wel wat spulletjes staan die u aan ons mee wilt geven? Laat het even weten, we nemen het (ook al is het zonder tasje) graag mee! Behalve knuffels, deze hebben wij dankzij giften voor dit jaar al genoeg!

Bestellen kan via: christine.oekroe@gmail.com of via het algemene adres info@oekroe.nl